Bronhiaalastma, kõhulahtisus ja roomamine..

Roomamine..
Meie kõige suurem uudis on see, et poiss hakkas roomama. Kahtlustan, et suurem osa energiast kulub ikka veel ähkimisele-puhkimisele ja käte-jalgade õhus siputamisele. Liikumist on veel vähevõitu, aga vähemalt ei saa ta enam nii kurjaks, kui mänguasi on liiga kaugel. Poiss on aru saanud, et ise peab ka midagi mänguasja kättesaamiseks tegema.

Minul on roomamist naljakas vaadata, sest Mia pole praktiliselt niimoodi roomanud. See tüüp pani kohe neljakäpukil ajama. Ukerdas, ukerdas, ukerdas.. ei tulnud välja.. siis mõtles, et "Ah, mis ma siin jaman!" ja pani neljakäpuli vehkat.



Kõhulahtisus..
Olime siin ise kaks nädalat tagasi mingi viiruse küüsis. Tänaseks on poisil ka kõht poolteist nädalat lahti olnud. Tagumik katki ja lapsel ikka väga ebamugav - muidu talle hirmsasti meeldib süles või jalgade vahel põrandal istuda, aga praegu kohe mitte ei taha. Kui esmaspäeval käisime lastearsti juurdes, siis soovitati piimhappebaktereid hakata võtma, et see peaks seedimise korda tegema. Üleeilseks oligi juba tagumik terve..  eile hommikul oli jälle tagumik punane ja täna hommikul taas katki.. Sünnitusmajast kaasa saadud Sudocream hakkab varsti otsa saama.

Käisin ostsin täna teise piimapulbri. Vahetasime enne haigeks jäämist pulbrit, sest eelmine tegi käed karedaks. Nüüd siis kõht lahti. Kui see piimapulbri vahetamine ei aita, lähen esmaspäeval uuesti perearsti juurde. Selleks ajaks oleme nädala piiimhappebaktereid võtnud ja RPA vahetanud. Kui see paremaks asja ei tee, peab olema  midagi muud veel viga.



Bronhiaalastma..
Meil ikka hingamine ja hingeldamine mureks. Vahel hingab poiss kähinal (M ütleb, et nagu tema astmahaige vanaema), aga ainult hooti. Enamasti hingab normaalselt ja siis järsku hakkab käisema ja nagu hingeldaks. Perearst tegi tema võimuses olevad uuringud ära (uriiniproov, vereproov, rindkere röntgen). Siis saatis lastearsti juurde, sest tema ei saanud enam midagi teha. Lastearst tegi uuesti vereproovi, kuulas, vaatas pilti - ei oska midagi arvata. Pildil nagu oleks bronhiidi kahtlus.. Kirjutas astma rohtu ja saatis allergoloogi juurde Tallinna, diagnoosiga bronhiaalastma..

Ühtegi konkreetset otsest põhjust nagu hingeldamiseks ja raskelt hingamiseks pole. Ise seostasin seda enda allergilise nohuga. Minul  on poolest jaanuarist olnud nina kinni, nüüd märtsi alguses saan juba enamvähem normaalselt hingata. Öösiti veel korra panen nohurohtu. Minu nohu on seotud sarapuuga. Nii kui see põõsas ainult mõtleb õitsemise peale, läheb minul nina kinni! Jakol on umbes samast ajast see raske hingamine. Jaanuaris, kui hakkasime füsioteraapias käima, siis Kadri küsis, et kas ta hingabki niimoodi või on äkki südant kontrollitud ja nõrk süda. Ma ei osanud siis sellele tähelepanu pöörata. Jaanuari lõpu poole kaalumas-mõõtmas käies küsis pereõde samuti, et kas põnn niimoodi hingabi. Kopsu kuulamisest ei saanud midagi aru. Peale seda hakkasime jälgima ja aegajalt ilma igasuguse loogikata põnn vahel hingeldab, vahel mitte.

Nii me siis elame. Läheme aprilli lõpus allergoloogi juurde. Järgmisel esmaspäeval veel üks võimlemine käia. Mia saab vanaema klassiga hakata esmaspäevast ujumas käima - ostsime täna Miale uue trikoo. Äkki koolivaheajal läheme Jakoga ka.



Albumid..
Võtsin taas ette laste albumite korrastamise või õigemini Mia albumite täiendamise ja Jako albumite loomise.  Ostsin poisile uue albumi, lisaks beebiraamatule. Tiimarist leidsin ka vahvaid scrapbooki komplekte ning plika albumi jaoks Tackist veel vahvaid kleepse. Kui nüüd ükskord see hulk pilte ka saab tellitud, siis saab hakata usinalt albumite sisu looma. Ootan juba põnevusega...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...