Üle pika aja..

Käisin pühapäeval üle pika aja kirikus. Eks sa katsu väikese põnni kõrvalt mahti saada. Seekord kuidagi õnnestus - Mõmmik oli Miaga ujumas ja me Jakoga kirikus. Põnn magas õndsas rahus terve selle aja. Orel teda ei kõigutanud, ainult siis kui Leevi oma kõnemaneerile omaselt aegajalt vähe järsemat häält tegi, siis võpatas või niheles.

Lääne-Nigula koguduse altar
Mõnus oli. Oma mõtete ja tunnetega üksi olla. Muidu pole seda võimalustki ju. Ikka vaata ja sehkenda Mia järgi, sööda Jakot või toimeta kodus... Aga tegelikult ma ei kurda. Naudin täiega ka lastega kodus olemist. Mõnikord on lihtsalt hea, kui saad enda mõtteid ka mõelda, mitte ainult kolme muu inimese mõtteid mõtelda ja asju ajada :P

Pereteenistus
Ei mäletagi täpselt, mida Leevi rääkis.. Aa jutt oli koguduse liikmetest ja sellest, kuidas noori koguduseliikmeid hoida, toetada ja kudias nende vastu huvi tunda.. aga üks mõte tuli endale meelde seoses sellega. Üks väga hea ja lähedane inimene ütles kord, et ta kadestab mind. Küsisin siis: "Ohoo, miks?" Tema vastus oli selline, et võttis mu tummaks. Ta kadestab mind, et mul on usk, lootus kellelgi kõrgemale, praktiline väljund oma usule. Ma pole kunagi oma usule sellise külje pealt vaadanud, pole osanud vaadata.

 Tüdruk kingitusega
Peale jumalateenistust toimus pereteenistus. Üllatus-üllatus, mõned lapsed olidki koos vanematega. Mõnus vahva teenistus oli. Jako küll jauras vahepeal, aga saime sellest lutipudeliga üle ja Mia ei jaksanud olla kogu seda pikka aega kirikus, aga sellest sai ka õues jalutamisega üle. Peale teenistust jagas kogudus Ameerika lastelt saadetud pakke. Seal on selline ühendus nagu "Samaaria kukkur", kes kogub kingitusi ja saadab need üle maailma laiali lastele. Kingitus pannakse kokku teadmata, kuhu maailma otsa need lähevad. Kui õigesti aru sain, siis kingitusel on mingi piirsumma ja peab mahtuma ära kingakarpi. Muidugi on erineva suurusega kingakarpe.

Kuna oleme varem ka sama ühenduse kingitusi jaganud, siis teadsime enamvähem mida oodata. Ikka on traditsiooniliselt sepp, hambahari, hambapasta, kommi. Mia sai voolimismassi, rasvakriidid, vildikad. Mia pakis oli Jakole üllatuslikult kolm autot - sellist, mis natuke tagasi tõmmates ja siis lahti lastes ise sõidavad - pisikesed monsterautod.Hello Kitty sokid ja värviraamat. Üks väike juturaamat ka, mille pean vist Jakole ümber tõlkima :P

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...