Veel jõulunännist!

Eile käisime ämmaga Tallinnas. Vaatasime ehitusmaterjale - otsisime kööki plaate, käisime Horteses jõulu ja taimeasju vaatamas. Eile ei tundunudki see jõuluasjade väljapanek masendav ja eemaletõukav. Aga väljapanek on neil muidugi ka vaimustav, suure valiku ja suure põrandapinnaga. Asjad on värvide järgi laudadele jaotatud. Ainult rohelist lauda ei näinud?!?... Ja kõige vahvam oli see, et kõik jõulutuled ja elektriküünlad on neil eksponeeritud - igast ühes üks põleb - nii näed ikka tegelikult ja reaalselt ka, milline see tuluke parasjagu on.

Leidsin endale 4 jõulumeisterdamise ideed. Pean nüüd ainult võtma kätte, natsa Tiimaris tuuseldama ja oma käsitöötarbed välja otsima. Siis saab järgi proovida - heegeldatud inglid, pallipäkapikk, mütsipäkapikk, näpunukud.

Järgmist asja vist ise järgi teha ainult ei saa - neid jõuluküünlaid akna peal - seal tegemist elektriga ja selle peame vist ikka ostma. Nägin ka Horteses sellist ilusat metallist, pikkade pisikese pirniga küünaldega...
Vat sellise paneks küll akna peale. Aaa, polaartuled nagu ma praegu loen. Isegi ühe pildi leidsin - neid varjante on mitu, küll 9 või 16 küünlaga ühte pidi ja 16 küünlaga teist pidi, 12 küünlaga natsa risti ja 15 tähekujuliselt paigutatud küünlaga...



Ajanduse ja taimede poole pealt leidsin veel, et valge punases potis kuuking sobiks küll hästi köögi akna peale. Talle ilmselt sobiks sügeis-talvel ka köögis olev valgus. Hiliskevadel-suvel peaks kuhugi mujale paigutama.

Aga ka see punane on armas - meie kööki võib-olla sobiks. Njah, aga see pole ka selline asi, mille pärast peaks hulluks minema. Mõtlesin eile ühe kuuludud lause peale: "Olen nagu harakas, tahaks neid punaseid asju kohe mitu osta!"

Selle haraklikuse peale inimestes ju kabandus välja lähebki - ikka võimalikult uusi ja võimalikult palju ja võimalikult uhkeid ja võimalikult säravaid ja võimalikult mida kõike veel. Aga mina mõtleisn, et teeks sel aastal jälle palju asju ise.

Fotod: maaletooja kodulehelt Lander.ee

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...