Rämpspostist, Jumalast, "õigest" käitumisest...

Sain täna ühe nn rämpskirja ja olen nüüd nõutu! Mida värki?

Ühest küljest me räägime ja olen ise 200% seda meelt, et sarnaseid kirju a´ "saada see edasi 10-le sõbrale, muidu juhtub sinuga hirmus õnnetus" ei peaks edasi saatma. Teisest küljest käesoleva kirja sisu nagu räägiks õigetest asjadest, aga vales vormis.

Isegi kui kiri räägib õigetest asjadest on mul paar vastukarva asja:
  1. Kui saadetakse ühte kirja sadu kordu edasi vaevumata ära kustutama kõiki märke ja märgikesi, mida postkast Forward kirjadele lisab.
  2. Lõpuks on kirja sisus "sadu" kõigi eelnevatele inimestele saadetud e-postiaadresse (kes pisut edasi mõtleb, siis see on ideaalne võimalus spämmijatele töötavaid meili-aadresse koguda...) Spammikogujate nimekirja sattudes on siis juba asi nii nagu lause ühest tuntud filmist: "Aga so hani, so ma panen laulu sisse. Ja sealt sa enam välja ei pääse!"
  3. Mis te arvate, mitu rida võttis see kiri ruumi? NELI A4 suurust paberilehte ja 228 rida teksti. Kui natuke klõbistada, saab selle edasi anda 64 rea ja pooleteise leheküljega.
  4. Muide, hakkasin seda kirja lugema ainult selle pärast, et kogemata olin kerinud kirja nii palju allapoole, et silma jäi kirja enda tekst.
  5. Kas mõte, et peame ajaga kaasas käima, tähendab, et peame kasutama sama jaburaid infokanaleid? Internet - OK, ilma selleta eriti inimesteni tänapäeval ei jõua (tänaval pole kellelgi aega midagi lugeda, kõik tormavad bussilt, poodi, poest auto peale, autost kööki köögist teleka taha, teleka tagant vannituppa ja sealt voodise.), aga sel juhul võiks ju äkki hoopis luua viiruse, mis paljundab ennast kõikide minu kontaktide arvutitesse ja ei tee muud, kui muudab kasutaja arvuti taustapildi viiruse looja reklaampildiks.
  6. Kirja teemaks ei olnud ka muidugi midagi mõistlikku kirjutatud: "FW: [Fwd: FW:]‏"
  7. Ja õigetele nuppudele oskab kirja autor ka vajutada - Why is it so easy to delete a Godly e-mail, but yet we forward all of the nasty ones?... I pray, for everyone who sends this to their entire address book
  8. Autor annab katteta lubadusi - they will be blessed by God! Mitte keegi ei saa lubada Jumala õnnistust kirja teel!

Jupikesed sellest kirjast siis siin:
Pass this on ONLY IF YOU MEAN IT!! Yes, I do Love God...
Send this to ten people and the person who sent it to you!...
Why is it so easy to delete a Godly e-mail, but yet we forward all of the nasty ones? ...
There are no costs, but wonderful rewards.... GOD BLESS!...
I pray, for everyone who sends this to their entire address book, they will be blessed by God in a way special for them...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...