Projekt "uus kodu" 3

15. samm
Korteri võtmed käes. Ülekanded tehtud. Paberid käes. Käid mööda korterit ja avastad - seda enne ei näinud, sest mööbel oli ees. Seda enne ei näinud, sest ise ei vaadanud nii põhjalikult. Seda ka enne nagu ei näinud. Kust see siia tuli?

16. samm
Esimesed remondimaterjalid on ostetud. Tapeedi valimine on tappev... Plaanid on suured! Peaasi, et asi ei lõpeks nii: "Tahtsime parimat, aga välja tuli nagu alati!"
Torumeeste arve tuli väike - aga oli ka väike töö - ainult üks radiaator oli vaja paremini paigutada... Aga elektriarve... Ma isegi ei kujuta ette, kui palju võiks see asi kokku maksma minna... Oleme praeguseks juba ürüatu summa elektritööde eest maksnud ja see pole veel kõik... Üks osa tuleb veel. Samas on see väga vajalik - elekter ei ole selline asi, millega mängida. Kusjuures, kes tuli küll kunagi selle mõtte peale, et kõik lülitid peavad olema 1.60 kõrgusel põrandast? Või pistikud peaksid olema keset seina? Või boileri ja pesumasina juhe asuvad otse vanni kõrval või peaaegu vanni kohal. Eelmine omanik ütles, et elektriga pidi kõik korras olema.... Elektrik ütleb, et kui õnnetus oleks juhtunud, läheks see elektrik pulkade taha... Nii palju kui võimalik olevat seadusi rikutud... Aga kuna elektrikku usaldan, mis siis, et ise ei tea elektritöödest ja vastavatest seadustest midagi, saab vähemalt asi korda! Turvalisuse eest olen valmis maksma.

17. samm
Korterist veel viimaste asjade tühjaks kolimine, et saaks hakata tegema remonti. Kõik sammud venivad. Tahaks, et saaks kiiresti asja korda. Muudkui pahteldad, järgmisel päeval lihvid, jälle pahteldad, siis lihvid, pahteldad, lihvid, pahteldad, lihvid... Tekib esimene tunne, et see ei saagi valmis... Tapeedile saad ainult mõtelda...

18. samm
Esimest korda elus juhtub minuga see, et pean 4 seinapandud paani uuesti maha võtma... Ja kusjuures ma ei pane tapeeti seina, mitte esimest korda. Viietestkümnes kord kindlasti, kui mitte rohkme. Üritasime maha võtta eelmist tapeeti - no ei tule seina küljest lahti. Ühte meetrit kratsisin poolteist tundi... Loobusin. Ütlesin, et kui seinast maha ei tule, jääb seina teise tapeedi alla. Aga appiii... Peale uue tapeedi seina panemist tuleb elemine ka ülaltavalt kiirest seinast lahti - tapeediliim aitab tunduvalt paremini tapeeti seina küljest lahti leotada, kui vesi... Ja nii läkski üks pakk tapeediliimi vana tapeedi leotamiseks.

19. samm
Mida pole, on tapeedipintsel... No pole ka mõnda harja... Aga on pika varrehga uus tehisnarmastehga põrandahari... Ja töötab hästi, selg ei jää haigeks, põlved ei jää haigeks... Palju liimi läheb ainult... Palju tuleb seda ka pärast tapeedi alt välja pressida... Aga uus tapeet on ilus ja eriti ilus on mustriline tapeet... Ühevärvilist tuleb natsa liimist puhastada - toavalguses lihtsalt ei näe kõike nii selgelt kui päikesevalguses. Samuti tuleb natsa sättida paanivahesid - esimest korda panin tapeeti nii, et paan paani kõrval. Siiani on ikka vana kooli moodi - serv serva peale.

20. samm
Ka magamistuba hakkab enamvähem saama. Tapeet on ilus. Põrandaga on tööd... Mõned kohad lihvitud kilpparketil tuleb parandada. Pealmine pind on ju nii kõhnuke... Ja nüüd põranda küürimise juurde.

21. samm
Ootame köögimööblit. Üks igavene sahmerdamine oli iga eelneva sammu vahel ja sees ja järel ja ees... Üldplaani pidime natuke ikka muutma. Hinna pärast ikka. Kui üks kapp maksab üle 4000 krooni, siis mõtled väga hoolega, kuidas, mida, kui palju, kuhu ja milleks sa üleüldse paigutad.
Esimene hinnapakkumine oli ikka kõvasti üle meie võimete. Õnneks saime selle järgmiseks korraks juba enamvähem vastuvõtavaks ja viimane versioon tuli veel kõige parem. Muidugi on see kõik selline närvesööv - ühel ööl olin lausa paar tundi selle pärast üleval ja muretsesin omale mõned hallid juuksevarvad pähe.

22. samm
Esimesed maksudki juba uue korteri eest makstud.


Mingil hetkel nägi kogu korter selline välja...

Kommentaarid

Invisible ütles …
Kui kõik korda saab, siis tulen külla! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...