Lõpuspurt "Ideid meisterdamiseks ja joonistamiseks 2008"

Meil oli emaga sel suvel siisplaanis üks õppematerjal kokku saada. Saimegi lõpuks. Esimene tähtaeg oli Olustvere suveseminar - ei jõudnud muidugi. Teine tähtaeg oli Kukeranna suveseminar - jõudsime. Aga millise hinnaga?

Hakkasime Caltzuga neljapäeval kell 13:00 tööle. Materjal oli kogutud, pdf-id valmis, plaadi kujundus ka ok, ainult kogu html failide värk oli vaja teha... Caltz käis vahepeal kahes bändiproonis, mina tegelesin sel ajal tüdrukuga, seime ka korra õhtust, siis läks töö jälle lahti. Lõpetasime kell 4:00 öösel. Caltz läks magama - järgmisel päeval esinemine ikkagi. Mina jäin plaate kirjutama - 30 plaati... lõpetasin pool seitse. Siis kiiresti magama pooleteiseks tunniks ja kaheksast üles. Pesema, sööma, tüdruk üles ajada, valmis sättida ja Kukeranna poole kahekesi teele... Teepeal laulsime, ja rääkisime loomadest keda nägime, sõime magusat, tirts üritas joonistada ka. Und väga veel polnud. Kohale jõudes saime natsa toimetada ja siis läks türtsul jorruks kätte ära - muidu maha ei rahunenud, kui panin autosse tagasi istuma ja saatsin väikesed sõbrannad oma asju ajama - töötas, tirts rahunes maha, sõi kõhu täis ja siis epaaegu hakkasimegi tagasi liikuma. Tagasiteel käisime veel Haapsalust läbi, ostsime kipsi sidumiseks sidet, söögivärki ja tulime Mägide kaudu tagasi. Mõtlesin küll Mägide juures, et ma enam rohkem ei jõua... Jõudsin küll selle paar kilomeetrit veel sõita. Õhtul saun... väga mõnus kuum oli. Ja koju jõudes pea puudutas patja ja magasin. Mõmmik võttis kahel järgneval hommikul tüdruku enda hoolde, sain rahulikult välja maga. Täna mul juba täitsa inimese tunne.

Kukerannas teenisime plaatide ostuks kulunud raha tagasi. Nüüd järgmised plaadid lähevad "Koolirahva ideelaadale" müüki 28. augustil Kutsehariduskeskuses. Plaat maksab 75.-

Tegelikult arvutasime välja, et oleme mitmepeale teinud 150 töötundi selle plaadi ilmumiseks. Kui arvutada 100.- tund, siis 15 000.- peaks kogu asi maksma. Peaksime müüma 150 plaati hinnaga 100.-, et teenida oma töö tasa. Kogu tööd me tasa niikuinii ei teeni...

Aga oleme suure tööga hakkama saanud. 131 tööjuhendit, koos materjalide loeteluga. Lisaks kuus fotogaleriid lisaideedega. Pea kõigil töödel on allikas taga, kust idee saadud on.

Versioon 1.0 on valmis. 28. augustiks tuleb teha vigade parandus ja plaadid saavad märgistuse 1.1. Võib-olla põhjalikuma pealmise kujunduse ka kui ainult kiri. Ja siis hakkab uute ideede kokkukorjamine ja uue plaadi materjali kogumine, mis võtab järgmise plaadi jaoks ilmselt rohkme aega, sest ikka peaks ju päris uued ideed olema.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sünnipäevaluuletus

Itimees

Mia jõulusoovid...